Journey Of The Fallen

Chronicles: D&D session 6

Boys & Toys


Het is valavond, onze helden hebben alweer een vermoeiende dag voorbijgestreden. Lichtjes onderbemand als ze waren, konden ze er klaarblijkelijk toch nog het beste van maken. Na, deze laatste episode van hun drakenavontuur is Borghar wel nog geestelijk herstellende na zoveel wijsheid in mistvorm tot zich te hebben genomen, hier was zijn beperkte cerebrale capaciteit duidelijk niet op voorzien. Als dit maar goed afloopt. En uiteraard zijn we ook benieuwd wat Ísú de komende uren ten berde komt brengen, magisch keelgegorgel of astrale allesvernietigende koudespreuken. U leest het in het verdere relaas van onze dappersten.

Nee hoor! Shoppingtime!!! Na al dat zand en die botten willen ze nu graag hun nieuwe speeltjes. Als getrouwe creaturen van onze jongensfantasie kunnen ze NIET wachten tot de D&D clericale variant van Sinterklaas geweest is, en ook niet tot hun zinnebeeldige verjaardag verstreken is. Ze willen het graag NU, en dus nog vóór iemand er erg in heeft staat onze kleinste pagadder al bij Thair Coalstriker, de lokale smid, te kletsen. “Op bestelling, beste broeder. Is hij klaar?! Is hij klaar?! MOOI. Prachtig handwerk, Bahamut krijgt er een blinkende Warhammer bij om hem met glorie te dienen.” Vervolgens krijgen Calli en Ísú hun op maat gemaakte messen. En Borghar, die is uit zijn eerste communie-maliënkolderke gegroeid en kiest nieuw blinkend plate armour. Hij brengt hiermee de party officieel onder de armoedegrens en zijn ballen officieel over de pijngrens (Calli wist duidelijk niet dat een schelp optioneel was). Ze volharden in de koopzieke bui en kopen verder die dag nog ballenzalf… wat zeg ik?... ik bedoel natuurlijk babbelzalf. En een healing potion van 50 gp!, het is nu eerder een bende schooiers dan een partij helden. Tijd dus om een kijkje te gaan nemen bij lord Padreig, en gratis kost en inwoon te gaan aflutsen in ruil voor spierballen, strijdspreuken en koboldblubber. Iedereen profiteert van de goede lord zijn vrijgevigheid en ze vergeten zelfs de nieuwe serveerster van de Inn te versieren om toch maar snel onder de wol te kunnen en de volgende ochtend fris en monter de 40 km lange tocht tot aan het X-je te kunnen aanvatten. Calli neemt nog een redelijk overdreven portie ‘noodrantsoen a.k.a. riding horse’ mee en aldus bereiken ze, dromend over teleportatie cirkels en ezeltjes met karretjes, het geheimzinnige X-je.

De eerste encounter van de dag. Er wordt tussen de bosjes door een bende kobolds waargenomen nabij een waterval en een magic circle naast het riviertje. Iedereen gaat op professionele wijze in stealth. Behalve Bardek, die gaat stoer de confrontatie aan terwijl de overige bende maximaal van de afleiding profiteert om een verassingsaanval uit te voeren. Bardek en Borghar (half bezeten door Miselande) vliegen er gezwind in en vegen het gros van de vijand op een hoopje, terwijl Ísú zich al snel schor roept door het gaatje in zijn keel en de voorkeur geeft aan een paar ferme meppen met zijn maagdelijke quarterstaff. Callianna spreekt alle powers aan die ze beheerst en helpt op twee fronten de vijanden op afstand te houden, te verzwakken en finaal in de pan te hakken. Met de wapens in bloed gedrenkt zijn ze klaar voor meer actie, maar de laatste laffe vijand verdwijnt in een grot achter de waterval.(na al gillend als een schoolmeisje op chef Irontooth te roepen). De helden blijven even besluiteloos staan. Wat zullen ze hierop ondernemen? Leggen ze een hinderlaag om de vijand te verdelen, eventueel in te sluiten of gaan ze toch blind en roekeloos met geheven wapentuig het gevaar tegemoet? Volgende episode van deze chronicles verneemt u dit alles en meer.

Stay tuned for more DnD Marses and Hymns of Glory!

Jo and his Chronicles Radio

Comments

jo_heymans

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.