Journey Of The Fallen

BootCamp

BootCamp

Chronicles: DnD Session 1

Zaterdagavond, 20.30 h, DnD session 1 neemt een aanvang. Evy mag als enige vrouw nog even de afwas verder doen, om niet in stereotypen te treden, maar dan willen we wel beginnen hoor. Want we zijn uiteraard allemaal benieuwd of we geen te strenge DM in huis hebben; Evy in de keuken en de hond in de veranda, dat zit er dus wel aan te komen. Ondertussen krijgt iedereen zijn drankje, behalve Bart gaat iedereen voor water of cola. Ik zie hier al enige rode draad door het gezelschap, later op de avond werd alles wel duidelijk.

Laten we maar gewoon starten met de voorstelling van de karakters, voor zover die reeds vorm gekregen hadden uiteraard.

Ísú, de human wizard, blijkt eigenlijk een geflopte warlord te zijn. Intelligent, introvert, weinig charisma, krachtige spells, klinkt verdacht psychopathisch.

Borghar, human fighter, is onze tank van dienst, maar meer bekommerd om ook die laatste hersencel naar de verdoemenis te drinken (laten we hier echter niet teveel out of character treden…dat water en die cola stonden niet voor niets op tafel). Later zal blijken dat hij ook niet meer weet hoe hij in de pub terechtkwam. Ik probeer dat excuus ook wel eens thuis, maar mij geloven ze nooit. Ik vrees echter dat we Borghar wel kunnen geloven.

Borghar zal dapper bijgestaan worden door Bardek Luthger, onze dwarven paladin die een beetje op de dool geraakt is, en die geen bier lust… maar enkel elven wijn. Nu ja, zolang Borghar en Bardek op het slagveld maar overeen komen.

Misschien kan Calianna, de elven rogue, hier wel bemiddelen, zij kan Bardek, uiteraard op heel stiekeme wijze, voorzien van elven wijn. De vraag is dan, gebeurt dit op basis van een dealer-gebruiker verhouding of kunnen we ons hier aan een unieke elf-dwerg vriendschap verwachten? Optie 1 lijkt me wel iets voor een rogue, maar we kennen natuurlijk Bardek’s charmes nog niet, ahum, misschien lust die wel meer dan alleen elven wijn. Trouwens, het lijkt me geen slecht idee dat Ísú veugeltjes tovert voor onze elf, als we dan toch de sprookjestoer op gaan. Dan kan ze ook niet uit bomen vallen en zo, want dat schijnt een beetje in de familie te zitten.

Tot slot, voor ik het vergeet, er zat ook nog een cleric onder tafel, de DM gaat die er hopelijk tegen de volgende sessie vanonder schoppen?

Tot zover onze character building introductie, al die vindingrijkheid kreeg ook nog enige statistiek mee. De character sheets raakten vrij vlot gevuld. Eens dit achter de rug eiste Borghar bij de DM de Nentir Inn op voor het hele gezelschap.

Vier onfortuinlijke avonturiers die het wel zien zitten een potje te knokken tegen Goblin gespuis. Als het maar gp’s opbrengt. Maar Acht squares, twee Goblins en één hekje later geven ze er alweer de brui aan. To be continued…

CU next time voor meer ‘Chronicles of the Unfortunate Nentir Mercenaries’.

Uw dienaar,

Jo

Comments

FreddyDeYucca

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.