Journey Of The Fallen

Chronicles_DnD Session 3

Chronicles: Dnd Session 3

The Kings Road Massacre

4+1 Gezellen op zoek naar een beetje fortuin, ieder voor zich, dat zijn gemakkelijk verdiende gp’s als we de wapens even samenslaan… maar het verliep niet zoals gepland. Onze helden werden verraden. Eerst door de lord warden van Fallcrest en vervolgens een tweede maal door de witte draak Szatharrax. Borghar, Bardek, Callianna, Miselande en Ísú werden allen overgeleverd aan een duistere lotsbestemming toen Nimozaran’s magische amulet het bewustzijn uit de willoze geesten van onze helden zoog. En wie is die vervloekte Lord Irontooth? Hij lijkt wel met die arme zieltjes te spelen alsof het poppetjes zijn, heeft hij de touwtjes in handen?… Lees het in deze laatste editie van de Chronicles.

De partij gezellen komt langzaamaan weer bij bewustzijn. In een warme, donkere ruimte. Krappe ‘doos’ blijkbaar, iedereen zit goed gestapeld. Even wat licht aansteken… Oef, ze leven alle zes nog. Zes?” Euhm, excuseer juffrouw, wie bent u? Ook gevangen genomen door de draak?” Haar naam is Marla, ze is een 19 jarige priesteres van Pelor, en doet een studie over demonen en de dood-cultus. De ‘doos’ blijkt een kar te zijn, waarin ze vervoerd worden naar Winterhaven, hun bewakers nemen net een pauze om wat te eten op een [open plaats in het bos] – 3 horizontaal, 4 vakjes, de eerste inzender wint een afgebeuld ezeltje.

Er zit een kier tussen de deur. Ísú kijkt even naar buiten en ziet daar een kobold op zijn gemakske de wacht houden, die ziet er vrij relaxed uit.

Er wordt wat gepalaverd over een mogelijke ontsnappingspoging. Eerst Borghar, die raakt een beetje opgewonden van Marla en haar grafheuveltjes en wil dan ook onmiddellijk zijn testosteron gehalte bewijzen door de ‘doos’ in gruzelementen te stampen. Miselande echter, die het een beetje koud krijgt bij de gedachte aan dood-cultus, onderneemt een poging om het creatuur te overhalen hen vrij te laten. Wrong turn, de kobold lacht er eens mee en gaat weer verder zitten niks doen. Hadden ze nu maar wapens bij zich gehad, konden ze gewoon de deur in rammen en dat stuk miserie een kopje kleiner maken. Nog opties, misschien kan Calli het slotje openprutsen… met die roeste nagel die daar toevallig op de grond ligt? Yup, dat is waar ze goed in is. Tijd voor actie, nog even de omgeving afspeuren en dan aanvallen maar. Het betere blote-vuisten-werk want alle equipment is hen afgenomen. Borghar is ondertussen nuchter en dit soort actie is op zijn lijf geschreven. Hij slaat harder én raker. Maar heeft het na die stinkbom tegen zijn bierbuik wel verkorven bij Marla. Bardek weet de Glue te ontlopen en slaat er eveneens niet naast. De minder fysieke genoten doen wat ze kunnen. Calli maakt gebruik van de javelins van de goblins, Miselande ‘cursed’ er vlotjes op los en Marla en Ísú laten hun krachten los over de vijand (hoe Ísú dat geflikkerd heeft zonder Implement is op zich al magie…). Het handgemeen gaat vrij hevig en na de nodige rake klappen vlucht de laatste kobold het bos in. Einde gevecht. Iedereen vindt zijn vertrouwde wapenrusting terug in een kist bij het kampvuur en er wordt beslist om verder over de Kings Road richting Winterhaven te karren (lopen voor de koppigste/nobelste onder ons).

Ware het niet dat ze onderweg plots sporen ontwaren van nog meer boosaardig gespuis. Iedereen op zijn hoede dus. Een hinderlaag dwingt de gezellen ertoe alweer een robbertje te vechten. Bardek raakt in het heetst van de strijd zijn pluimkes kwijt, maar het koboldbloed vloeit rijkelijk over de resten van de plaveien van de Kings Road. En onze helden zetten met een glimlach en wat bloedspatten op het gezicht de reis verder richting ‘nieuwe pluimkes voor Bardek – nieuw lief/hoertje voor Borghar – nieuwe PHB lessen voor Ísú – Ironteeth smashing revenge voor iedereen’ Winterhaven!

Uw trouwe chronicler,

Jo

Comments

Zielig hoor: Grootste slachtoffer van de vorige avonturentocht snif snif
Hij zal nooit meer figureren na deze ervaring :’(
En wie was deze charmante dame ook alweer? – Bijna onherkenbaar zo zonder snor… ja fris geschoren ziet ze er wel beter uit.

Chronicles_DnD Session 3
FreddyDeYucca

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.