Journey Of The Fallen

Chronicles: D&D session 7

The Fallen take a beating

Nadat onze helden gevangen werden genomen door de Technisch Captatiegenie van de ‘Google Phone Forces of Paralell Dimensions from Above’ ervaren zij aan den lijve wat het begrip ‘tijdplooi’ betekent. Zij kunnen langzaamaan weer de beentjes strekken na deze 1/0 gevangenschap in de broekzak van Koen, nog een geluk dat er in gametime slechts een fractie van een seconde passeerde en dat zij dit alles niet bewust hoefden mee te maken… On with the story.

Ísú nijpt de billen samen en wil ervandoor gaan, om het vuile werk door een ander te laten klaren. Maar Bardek en Borghar, moedige kerels als ze zijn, stonden op het punt binnen te stormen om die kleine rotzak van een kobold de keel dicht te nijpen. Calianna is hen echter voor en met een welgemikt schot door de waterval heen, legt ze ‘het gillende schoolmeisje’ voorgoed het zwijgen op. Helaas is het nest reeds gealarmeerd. En er wordt direct overgegaan tot de algemene aanval. Onze helden bestormen alle drie de ingangen van het lair tegelijkertijd. En vinden daar een kudde kobolds om U tegen te zeggen… en lord Irontooth, die uiteraard niet zo aangenaam verrast is met het gezelschap. Kobolds kruipen weg of vliegen in het rond als de koboldleider log door de grot stormt alles wegmaaiend wat in zijn weg komt te staan. Echter, de verdeeldheid van de groep over het slagveld en de overmacht van de vijand kosten Bardek en Ísú bijna het leven!
En er wordt noodgedwongen veranderd van tactiek. Eerst krijgt Bardek een healing potion toegestoken van Cali, deze lijkt echter de nodige hoeveelheid alcohol te hebben toegevoegd, uiteraard met de beste bedoelingen. Maar Bardek zal het encounter zwenselend en met dubbel zicht door moeten, weinig méér rakend dan de vliegen in de nabije stinklucht van de vijand. Vervolgens wordt er gehergroepeerd rond Ísú die ondertussen ligt dood te bloeden in een hoekje van de dungeon. Zo zwak zijn eerdere pogingen om de minions uit te schakelen zo sterk houdt hij zich in deze comateuze toestand. Bardek’s hulp komt net op tijd om Ísú weer op de been te helpen. Want ze kunnen alle hulp gebruiken om de aanstormende lord Irontooth en zijn gevolg te stoppen. De woeste bende wordt deels in slaap gewiegd door Ísú en verder afgemaakt dankzij de treffers van Cali en de houwen van Borghar, die in Irontooth zijn gelijke gevonden heeft en er goedgeluimd op losmept. Na een lange strijd met potentieel desastreuze afloop voor twee van onze helden, kunnen zij toch ééndrachtig de klus klaren, op een slapende dwerg na. Wakker worden Bardek! Het gevecht is gedaan!
Met de bedoeling Irontooths side-kick, de Wyrmpriest, gevangen te zetten in Winterhaven en hem aan een gemene ondervraging te onderwerpen knevelen ze deze vijand. Op hun zoektocht door de grot vinden ze een sleuteltje en een kist met een slot! Tiens, hier is enige bonus op INT niet misplaatst. Hoe zou dat in elkaar zitten… Laten we vooral de gevangen Wyrmpriest misbruiken om het koffertje te openen, je kan nooit weten dat daar een gemene koboldnar uitfloept, dat zou nefast kunnen zijn voor Ísú’s hart. Maar ach, wat jammer, de Wyrmpriest blijft heel, geen ontploffing, geen rook, geen gemeen lachende infarcten-veroorzakende koboldnar op spiraalveer. Maar, rara, een schat. Veel gp, veel XP, méér, MEER. Ahum, zo zijn onze helden natuurlijk niet. Want Bardek krijgt een nieuw magisch maliënkolder en geeft edelmoedig zijn magische amulet aan Borghar, want die vindt dat edelsteentje wel mooi, weet hij veel, dat Bardek met deze daad ooit zijn leven zou kunnen redden.

Terug in Winterhaven juicht de bevolking onze helden toe, de verwelkoming is zowaar feestelijk. Lord Padreig, die al was komen toegesneld naar het marktplein, ploft prompt een mes in de buik van de geknevelde Wyrmpriest twist twist… Laat het feest beginnen!!! Uiteraard zijn zei vereerd, ware het niet, eveneens lichtjes verbitterd over het feit dat ze nu geen extra informatie uit de priester kunnen wringen. En wat zal de volgende dag brengen? De tijd dringt, dat bleek uit de geheimzinnige briefscroll van Karalel aan lord Irontooth die ze op zijn lijk vonden. Neen, voor onze helden is er vooralsnog geen reden om te feesten!

CU next time, voor een spannende ontknoping (of poging tot) van dit avontuur.

Jo

Comments

jo_heymans

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.